Site Overlay

Ko se pomivalna korita preveč umažejo, ni dobro

Če se pomivalna korita ne čistijo redno, se lahko hitro zgodi, da so tako umazana, da je treba večkrat naredi generalno čiščenje, da je lahko korito spet primerno čisto. Nekaj podobnega se je namreč zgodilo tukaj, ko stanovalci niso vedeli, da se morajo pomivalna korita redno in kvalitetno čistiti, ker se drugače nabere toliko vodnega kamna, da navadno čistilo ni dovolj, da bi to lahko rešilo. 

Tako se je moja vselitvena zabava začela s tem, da sem morala raziskati, kako se pomivalna korita lahko zelo dobro očistijo po tem, ko se dolgo ni čistilo na srečo, obstaja ali zelo dobra čistila, ki so mi pri tem pomagala. Tudi nisem imela veliko dela. Čistilo sem posprejala na korito in pustila, da deluje pet do deset minut in ga sprala. Vedela sem, da ko pomivalna korita niso dolgo časa očiščena enkraten postopek, ne bo dovolj, da to reši. Razlika je bila že po prvem čiščenju zelo velika, ampak ne dovolj. Postopek sem ponovila še nekajkrat in šele po tem je večino vodnega kana končno bilo odstranjenega in korit se je skoraj že svetilo kot novo. 

Ko se pomivalna korita preveč umažejo, ni dobro

Za prvi dan je bilo ve kot dovolj, sem pa tudi vedela, da bo treba vsak konec tedna to ponoviti. Verjetno bo trajalo kakšen mesec, ko bo končno vse odstranjeno. Ampak vsaj za zdaj je večina urejena. Glede na stanje, kot je bilo ob prihodu, je tole sedaj zelo dobro. Nekako mi higiena kar veliko pomeni. Ne potrebujem, da je vse sterilno čisto, ampak mi je pa pomembno, da se kvalitetno čiščenje opravi enkrat na teden, ker se na ta način ohranja primerna čistoča. To res ni nekaj pretiranega. Vsekakor se na ta način kopalnica in pomivalna korita ne umažejo tako, da moraš potem en mesec izvajati intenzivno čiščenje, da prideš na zeleno vejo s čistočo, kot moram to zdaj delati.