Site Overlay

Obvezna voda za življenje, a navada, ki včasih ne gre zlahka

Pravijo, da je voda nekaj obveznega, kar moraš piti vsak dan. in res je tako. Dolgo časa sem potrebovala, da sem se navadila, da spijem vsaj dva litra vode na dan in priznam začetek, je bil zelo težak. Najprej sem komaj uspela spiti liter vode, Navajena sem bila namreč sladkih pijač in voda mi nikakor ni šla po grlu.

Po dobrem letu je bilo mnogo lažje, saj sem z lahkoto spila dva litra na dan, ampak do treh litrov mi pa nikakor ni uspelo priti. In še danes je tako. Imam dneve, ki so lažji in so dnevi, ki so težji. Sicer je pa možno, da morda niti ne potrebujem več kot tri dva litra, da bi bila voda v primerni količini za moje telo vnesena. Dokler se dobro počutim, je v redu. Sicer je pa rudi red, da spijem na dan vsaj pol litra čaja, tako, da mislim, da ne bi smelo biti nič narobe.

Kadar imam trening zagotovo, spijem tri litre tekočine, saj na samem treningu spijem vsaj tri stekleničke, kjer je voda in to je liter in pol. Čez dan pa zagotovo spijem še liter in pol. Tako, da vsaj štirikrat na teden je voda zagotovo vnesena v treh litrih v moje telo. Ostale tri dneve mi pa skoraj zagotovo ne uspe. Ne vem, zakaj, ampak, ko treniram, je voda nekaj, kaj mi je zelo všeč. Ko pa ne treniram je pa čisto odvisno od dneva. Včasih mi nikakor ne gre in komaj litre spijem s težavo Včasih pa dva litra spijem, kot bi mignila. Danes je recimo dan, ko bi najraje spila tri litre kave namesto dva litra normalne tekočine. Ampak danes je tako slabo vreme, da mi le kava pomaga pri budnem stanju in vem, da mi voda ne bo, kaj preveč koristila, ker enostavno ni dovolj.

Obvezna voda za življenje, a navada, ki včasih ne gre zlahka