Site Overlay

Poletni plavalni tečaj

Ko se začnejo poletne počitnice vsi starši že skrbno načrtujejo, kako bodo zapolnili otrokove dneve počitnic. Pri nas je isto. Ko je naš malček dopolnil 5 let, smo se odločili, da ga vpišemo v poletno plavalno šolo. Sicer je imel urnik takšen, da so ga morali voziti stari starši, ker sva midva z možem imela službo. 

Takrat še ni znal plavati čisto nič in vedela sem, da se to poletje lahko nauči. Ker so pri nas plavalni tečaji preko poletja kar pogosti in lahko izbiraš, kam ga boš peljal, sem ga sama vpisala v najbližjo plavalno šolo, da ni bilo staršem naporno glede vožnje.

Seveda sem si želela, da bi sina videla, kako bo naredil prve zamahe samostojnega plavanja, a tega žal nisem mogla, ker sem bila v službi. To poletje je splaval in tako smo na morju plavali brez rokavčkov. To je bilo res lepo. Moja mama mi je vseeno posnela posnetek, kako je na bazenu prvič samostojno plaval, tako da sem si ga lahko vseeno pogledala. 

Poletni plavalni tečaji so idealna rešitev, da zapolnite otroku čas čez dan, kajti drugače otrokom postane dolgčas, počitnice so dolge in tako jih je treba motivirati. 

Vsi vemo, da če otroke pustimo, se hitro zamotijo z igricami in risankami, to pa zanje ni dobro. Tako je prav, da naredimo plan, kako bodo potekale otrokove počitnice. Še dobro, da vsako mesto nudi različne poletne tečaje, kamor lahko otroka vpišemo. Otroci potrebujejo druženje, kajti tako razvijajo več stvari in se imajo lepo.