Site Overlay

Vedno sem si želel narediti tečaj za voditelja čolna

Svojega očeta sem vedno občudoval, kako je imel rad morje, on in morje, to je bilo to. Tudi sam sem si vedno želel voziti čoln in narediti izpit in tečaj za voditelja čolna, a nikoli nisem. Ko sem si želel na morje, sem se prilagodil očetu in tako sva šla vedno skupaj. Tudi oče mi je rekel, da naj naredim izpit, pa se nekako nisem spravil. No, leta so tekla, oče je umrl in podedoval sem njegov čoln.

Še se spomnim dneva, ko sem šel do čolna in še nisem vedel, kaj bom naredil z njim, ali naj ga prodam ali naj ga obdržim, takrat pasem začutil, da bi rad naredil tečaj za voditelja čolna in kasneje še izpit za čoln, ker tega čolna jaz prodati ne morem, mi srce ne dovoli, to so moji spomini z očetom, ki jih ne želim prodati.

Malo sem bil razočaran sam nad seboj, da tečaj za voditelja čolna nisem že naredil prej, ko je bil še oče, ker bi sigurno bil vesel, po drugi strani pa vem, da je vedel, da njegovega čolna ne bom prodal, ker mi ga je zapustil. Naši starši marsikaj vedo, pa včasih nič ne rečejo. Takšen je bil moj oče, vedno si je vzel čas zame, nikoli, ko sem izrazil željo ,da greva na morje mi ni rekel ne, pa tudi če je imel kakšne opravke. To so bili najini spomini in danes so tako močni, da bom naredil tečaj za voditelja čolna in tudi izpit za čoln, ker enostavno preveč cenim morje in čoln. 

V življenju vedno pride pravi čas, za določene odločitve, pri meni je očitno bil potreben ta čas, ni bil pravi čas takrat, mogoče je bilo prav, da je vedno čoln vozil oče in jaz sem delal ostale stvari, sedaj pa je čas, da naredim tečaj za voditelja čolna in izpit za čoln in se čolnu posvetim tudi tako.